АНКАРА (QHA) -

Купуючи в Туреччині нерухомість на суму 250 тисяч доларів, можна подати заявку на отримання громадянства цієї країни.

Про це йдеться в оприлюднених нових умовах спрощеного отримання турецького громадянства для інвесторів країни.

Згідно з новими поправками до закону Туреччини "Про громадянство", для подання заявки на отримання громадянства закордонний інвестор має виконати одну з умов:

— придбати в Туреччині нерухомість на суму 250 тисяч доларів США (або в іноземній валюті, еквівалентній цій сумі);

— створити мінімум 50 робочих місць в Туреччині;

— інвестувати 500 тисяч доларів у капітал турецьких підприємств;

— відкрити депозит в турецькому банку на 500 тисяч доларів терміном мінімум на три роки;

— придбати державні боргові інструменти в Туреччині на 500 тисяч доларів.

Для отримання турецького паспорта іноземний громадянин також може вкласти кошти у розмірі 500 тисяч доларів в акції інвестиційного фонду або фонду венчурних інвестицій терміном мінімум на три роки.

Для розгляду заявок інвесторів на отримання турецького громадянства відкриють спеціальні офіси.

Як писало QHA, раніше мінімальний розмір інвестицій в сферу нерухомості для отримання громадянства Туреччини становив 1,5 млн доларів. Окрім того, іноземні інвестори мали вкласти цю суму протягом трьох років.

Джерело: АА

QHA