• 1/14
    Кафе «Merhaba» запросило наше агентство покуштувати страви по-кримськотатарськи. Команду QHA привітно зустріли біля входу. Турецьке слово "Merhaba" у перекладі з російської означає "привіт". Така назва створює в закладі атмосферу затиш
    Кафе «Merhaba» запросило наше агентство покуштувати страви по-кримськотатарськи. Команду QHA привітно зустріли біля входу. Турецьке слово "Merhaba" у перекладі з російської означає "привіт". Така назва створює в закладі атмосферу затиш
  • 2/14
    У кримськотатарській кухні основні страви готують з баранини або яловичини; випічка з прянощами, зеленню та овочами. Найпопулярніші: чебурек, янтик, самса і хачапурі.
    У кримськотатарській кухні основні страви готують з баранини або яловичини; випічка з прянощами, зеленню та овочами. Найпопулярніші: чебурек, янтик, самса і хачапурі.
  • 3/14
    Шеф-кухар з кримськотатарськими коріннями Серант Алієв провів майстер-клас з приготування відомої страви «Імам байлди», розповівши при цьому про деякі традиції кримськотатарських сімей.
    Шеф-кухар з кримськотатарськими коріннями Серант Алієв провів майстер-клас з приготування відомої страви «Імам байлди», розповівши при цьому про деякі традиції кримськотатарських сімей.
  • 4/14
    — Імам байлди — це святкова гаряча закуска. Головні інгредієнти прості: баклажан, баранячий фарш і томатний соус, — пояснив шеф-кухар.
    — Імам байлди — це святкова гаряча закуска. Головні інгредієнти прості: баклажан, баранячий фарш і томатний соус, — пояснив шеф-кухар.
  • 5/14
    Після своєрідного очищення шкірки смугастий баклажан слід обсмажити у фритюрі з усіх боків доти, поки скоринка не набуде золотистого відтінку.
    Після своєрідного очищення шкірки смугастий баклажан слід обсмажити у фритюрі з усіх боків доти, поки скоринка не набуде золотистого відтінку.
  • 6/14
    Частування з тіста кримські татари завжди випікають самі, тому що хліб на столі для них — незамінна річ.
    Частування з тіста кримські татари завжди випікають самі, тому що хліб на столі для них — незамінна річ.
  • 7/14
    У різній формі він завжди присутній на трапезі в кожному кримськотатарському будинку.
    У різній формі він завжди присутній на трапезі в кожному кримськотатарському будинку.
  • 8/14
    — Ми не сідаємо за стіл без хліба і постійно додаємо його в будь-яку страву, — каже Серант Алієв.
    — Ми не сідаємо за стіл без хліба і постійно додаємо його в будь-яку страву, — каже Серант Алієв.
  • 9/14
    Перед тим, як запекти баклажан, його спершу потрібно начинити фаршем з баранини, полити томатним соусом і "накрити" зверху шматочками свіжого помідора для хрусткого ефекту.
    Перед тим, як запекти баклажан, його спершу потрібно начинити фаршем з баранини, полити томатним соусом і "накрити" зверху шматочками свіжого помідора для хрусткого ефекту.
  • 10/14
    Залишаємо страву в духовій печі на 10 хвилин, а потім починаємо її викладати на тарілку.
    Залишаємо страву в духовій печі на 10 хвилин, а потім починаємо її викладати на тарілку.
  • 11/14
    Ми оформили Імам байлди листям салату і додали перцю чилі для любителів гострого. Тепер наше блюдо готове!
    Ми оформили Імам байлди листям салату і додали перцю чилі для любителів гострого. Тепер наше блюдо готове!
  • 12/14
    Сімейна вечеря завжди триває довго і може затягнутися на кілька годин. Основні страви плавно змінюються кримськими солодощами (пахлавою або печивом "курабье") і чаювання триває до пізньої години.
    Сімейна вечеря завжди триває довго і може затягнутися на кілька годин. Основні страви плавно змінюються кримськими солодощами (пахлавою або печивом "курабье") і чаювання триває до пізньої години.
  • 13/14
    — Дай Бог, щоб так тривало й далі, тому що останнім часом ці традиції забуваються. Хочеться, щоб всі збиралися великою родиною, як у старі часи, — зазначив Серант.
    — Дай Бог, щоб так тривало й далі, тому що останнім часом ці традиції забуваються. Хочеться, щоб всі збиралися великою родиною, як у старі часи, — зазначив Серант.
  • 14/14
Поділитися